Prysma ondersteunt het samenwerken en communiceren in en rondom multidisciplinaire zorgpaden. Ontsloten informatie uit het eigen EPD/ECD (bronsysteem) van zorgverleners wordt voor het zorgteam (netwerk) inzichtelijk gemaakt en het plannen, monitoren en uitvoeren van zorgactiviteiten wordt ondersteund met voorgedefinieerde zorgplannen en protocollen.
Ook informatie uit externe bronnen van landelijke organisaties, gegevens van medische apparatuur en personal health applicaties van de patiënt kunnen inzichtelijk worden gemaakt. Hiermee ontstaat een volledig en eenvoudig toegankelijk totaalbeeld van informatie rondom het multidisciplinaire zorgpad van de patiënt. De communicatie mogelijkheden (chat) en ondersteuning van het medisch disciplinair overleg (MDO) maken samenwerken bij zowel intramurale als extramurale zorg compleet.
Samenwerking in de zorg
“Zorg is in Nederland goed georganiseerd”, zorg is beschikbaar, dichtbij en de kennis en kunde staat op een hoog niveau. De organisatie van het “zorgproces” is een ander verhaal wanneer je te maken krijgt met multidisciplinaire zorg. Dan kan je als zorgbehoevende in een landschap van verzuiling terecht komen. Als zorgbehoevende ben je dan vaak de enige schakel tussen de verschillende aanbieders van zorg.
De overheid probeert al jaren met digitalisering en uitwisseling van de “verzuilde” informatie een brug te slaan. Kenmerken zijn hierin het grootschalige data kopiëren maar een gebrek aan procesondersteuning.
Ook de organisatieslag van het geografisch samenbrengen van disciplines in zorgcentra leidt veelal wel tot “bij elkaar” maar nog niet tot “met elkaar”.
Onze missie
Prysma richt zich op het zorgproces van multidisciplinaire en interdisciplinaire samenwerking, over de grenzen van organisaties, instituten en disciplines heen. Door ontsluiting van relevante informatie uit bronsystemen, multidisciplinaire zorgplanning, beveiligde in-context communicatie en een to-the-point gebruikerservaring wordt een integraal zorgproces ondersteund. De zorgbehoevende heeft inzicht, is betrokken en ervaart een grote mate van samenwerking tussen de disciplines.
Op het Prysma zorgplatform komen zorgaanbieders, zorgverleners en patiënten in een veilige omgeving samen rondom een zorgvraag. Betrokkenen werken hier samen aan de zorgvraag en behandeling met inzicht in dossierinformatie, activiteiten en communicatie over de domeinen heen. Prysma sluit aan op de huidige landelijke initiatieven en ontwikkelingen in de zorg waaronder LSP, Mitz en ZORG-AB en is compliant met wet- en regelgeving op het gebied van zorginformatie uitwisseling en de ISO 27001 en NEN7510 normeringen. Prysma zorgt voor een veilige samenwerkingsomgeving.
In de ontwikkeling van het Prysma platform is samengewerkt met zorgorganisaties en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen met als doel de theorie en praktijk samen te brengen en op basis daarvan de ontwikkeldoelen van Prysma aan te scherpen en te toetsen. In de pilots waarin in praktijk de samenwerking is vormgegeven heeft ook configuratie en inrichting van diverse zorgpaden plaatsgevonden welke zijn opgenomen als inrichtingsvoorbeelden voor Prysma Care. Ook implementaties bij klanten van PhoQus Health heeft tot templates geleidt voor zorgpaden. Deze kunnen als voorbeeld dienen of referentie bij de inrichting van eigen zorgpaden van samenwerkende zorgorganisaties.